Friterad brysselkål med kaprisdipp
![Friterad brysselkål med kaprisdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_205114/cf_259/friterad_brysselkal_med_kaprisdipp.jpg)
Friterad brysselkål är svårt att motstå. Den frasiga kålen tillsammans med en smakrik kapris- och gräslöksdipp gör garanterat succé på fredagsmyset eller mingelkvällen. Frityroljan går bra att återanvända om man silar den och förvara den i kyl.
![Friterad brysselkål med kaprisdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_205114/cf_259/friterad_brysselkal_med_kaprisdipp.jpg)
Ingredienser
4 som bufféportion
2 dl smetana
2 msk kapris
1 kruka gräslök
svartpeppar
ca 20 brysselkål
ca 7 dl olja till fritering
salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1264 KJ / 303 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g
Kommentarer