Friterad brysselkål med kaprisdipp

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
0
Friterad brysselkål med kaprisdipp

Friterad brysselkål är svårt att motstå. Den frasiga kålen tillsammans med en smakrik kapris- och gräslöksdipp gör garanterat succé på fredagsmyset eller mingelkvällen. Frityroljan går bra att återanvända om man silar den och förvara den i kyl.

Friterad brysselkål med kaprisdipp

Ingredienser

4 som bufféportion
2 dl  smetana
2 msk  kapris
1   kruka gräslök
svartpeppar
ca 20   brysselkål
ca 7 dl  olja till fritering
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1264 KJ / 303 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kotlett med gulärtshummus och couscous
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga