Friterad fisk i sötsur sås

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Friterad fisk i sötsur sås

Fisk med sötsur sås är en paradrätt i det kinesiska köket. Detta är ett riktigt höjdarrecept där du får lära dig att göra den berömda sötsura såsen baserad på burkananas, tomatpuré och risvinäger från grunden.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Friterad fisk i sötsur sås

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja)
1/2   gul paprika
1/2   röd paprika
1/2   liten gul lök
1   liten burk ananas i skivor (à 220 g)
1 dl  potatismjöl
1/2 tsk  salt
olja till fritering

Marinad

1   vitlöksklyfta
1 msk  torr sherry
1 krm  salt
1 krm  peppar

Sås

1 dl  ananasjuice (från burkananasen)
1 dl  vatten
2 msk  tomatpuré
1 tsk  salt
1 msk  socker
1 msk  potatismjöl
2 msk  risvinäger
1/2 msk  konc kycklingfond

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Saknar hur man lagar till själva såsen, ska den kokas ihop? eller blandas kall? fick leta upp det på en annan matsajt! När det väl var klart var det suveränt gott!

Ann

2013-10-11

Näringsvärde per portion

Energi1566 KJ / 374 kCal
Fett17 g
Salt4.95 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kinesisk gryta
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårrulle med kokos och korianderyoghurt
Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kinesisk kycklingwok
Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff- och nudelwok
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hui Guo Rou
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötsur ananassås
Betyg 2.4 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga