Friterad fisk i sötsur sås
Fisk med sötsur sås är en paradrätt i det kinesiska köket. Detta är ett riktigt höjdarrecept där du får lära dig att göra den berömda sötsura såsen baserad på burkananas, tomatpuré och risvinäger från grunden.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja)
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
1/2 liten gul lök
1 liten burk ananas i skivor (à 220 g)
1 dl potatismjöl
1/2 tsk salt
olja till fritering
Marinad
1 vitlöksklyfta
1 msk torr sherry
1 krm salt
1 krm peppar
Sås
1 dl ananasjuice (från burkananasen)
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 msk socker
1 msk potatismjöl
2 msk risvinäger
1/2 msk konc kycklingfond
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1566 KJ / 374 kCal
Fett17 g
Salt4.95 g
Kolhydrater33 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Saknar hur man lagar till själva såsen, ska den kokas ihop? eller blandas kall? fick leta upp det på en annan matsajt! När det väl var klart var det suveränt gott!
Ann
2013-10-11