Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Vad vore sydstatsmaten utan sin friterade kyckling? Hemligheten bakom den krispiga paneringen är en kryddig smet som sedan får lite extra ”crunch” av cornflakes. Servera kycklingen med syrlig grönkålssallad och en rökig BBQ-majonnäs i en nygräddad våffla. Street Food när den är som godast!

Friterad kyckling i våffla med rökig majjo, grönkål, äpple och silverlök

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

450 g  kycklinglårfilé
2   vitlöksklyftor
rivet skal av 1/2   citron
2 tsk  paprikapulver
1 tsk  chilipulver
1 dl  filmjölk
1   ägg

Rökig majjo

2   gula lökar
2 msk  olja
2 msk  rökig bbq-sås
1 1/2 dl  majonnäs

Grönkålssallad

125 g  hackad grönkål
1/2   grönt äpple
1   silverlök
1 msk  äppelcidervinäger
3 msk  olja
salt
svartpeppar

Panering

2 dl  cornflakes
2 dl  ströbröd
8   våfflor

Till fritering

olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i bbq-såsen. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd, cornflakes och välj glutenfria våfflor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fried chicken
Betyg 4.3 av 5.
172 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Donuts
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Donut holes
Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hush puppies – Friterade majsbollar med jalapeño
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Förenklade amerikanska pannkakor
Betyg 4.1 av 5.
485 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Läskiga amerikanska pannkakor
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga