Friterade fiskbollar (Bolinhos de bacalhau)
Dessa friterade fiskbollar, även kallade Bolinbo de Bacalau, tillagar du av bakpotatisar, torskfilé, lök och ströbröd. Servera dessa fiskbollar med chilisås eller pikant lantsås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
40 st
1 bakpotatis
450 g fiskfilé t ex torsk eller hoki
1/2 dl finhackad gul lök
1 dl finhackad vitlöksklyfta
1 stort ägg (separerat)
1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 dl ströbröd
olja att fritera i
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi220 KJ / 50 kCal
Kommentarer
"bolinha" not bolinbo. It means small ball. Bolinho is small cake and bolinbo doesn't exist and grammatically, you can't have an n before a b...
A
2019-07-13I Portugal / Brasilien använder man torkad fisk istället för fäsrk fisk. Fisken "blöres" upp innan användning.
Reine
2011-03-03Underbara! Inte svårare än köttbullar.. Vi serverade dessa med nudlar som hel måltid. Succe.
Ulrika
2005-04-04