Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs
![Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190256/cf_259/friterade_kycklingvingar_med_krassemajonnas.jpg)
När det äts friterade kycklingvingar måste allt bordsskick läggas åt sidan. Det är tillåtet att äta med händerna, sörpla och gnaga – och dessutom slicka av fingrarna efteråt! Doppa ofta i den härliga majonnäsen som får lite pepprig smak av krasse.
![Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190256/cf_259/friterade_kycklingvingar_med_krassemajonnas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 8 - 12 kycklingvingar
3 vitlöksklyftor
salt
peppar
ca 1/2 dl olivolja
1 dl vetemjöl
4 äggvitor
ca 2 - 3 dl panko eller vanligt ströbröd
olja (till fritering)
Krassemajonnäs
50 g spenat
1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl majonnäs
2 askar krasse (à 50 g)
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och panko/ströbröd mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Kronfågel.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4891 KJ / 1169 kCal
Fett88 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein54 g
Kommentarer