Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

När det äts friterade kycklingvingar måste allt bordsskick läggas åt sidan. Det är tillåtet att äta med händerna, sörpla och gnaga – och dessutom slicka av fingrarna efteråt! Doppa ofta i den härliga majonnäsen som får lite pepprig smak av krasse.

Friterade kycklingvingar med krassemajonnäs

Ingredienser

4 portioner
ca 8 - 12   kycklingvingar
3   vitlöksklyftor
salt
peppar
ca 1/2 dl  olivolja
1 dl  vetemjöl
4   äggvitor
ca 2 - 3 dl  panko eller vanligt ströbröd
olja (till fritering)

Krassemajonnäs

50 g  spenat
1/2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  majonnäs
2   askar krasse (à 50 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och panko/ströbröd mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Kronfågel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4891 KJ / 1169 kCal
Fett88 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein54 g

Testa liknande recept

Kyckling med bönsallad och ärtcrème
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Buffalo Wings
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med salviastekt kyckling, kapris och oliver
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Glaserade kycklingben med äppel- och pepparrotsslaw
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga