Friterade lökringar med panko
![Friterade lökringar med panko](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237278/cf_259/friterade_lokringar_med_panko.jpg)
Friterade lökringar är en klassiker bland snabbmat. I detta recept paneras lökringarna i panko för extra krispighet och kryddas med paprikapulver och cayennepeppar. Servera varma och gyllene och gärna tillsammans med majonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022
![Friterade lökringar med panko](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237278/cf_259/friterade_lokringar_med_panko.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 dl vetemjöl
1/2 tsk paprikapulver
1/2 krm cayennepeppar
1 uppvispat ägg
ca 2 dl panko
ca 1 l frityrolja
flingsalt
Till servering
majonnäs
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör så här
Tips
Paneringen fäster bättre om löken är lite fuktig.
Fritera i förväg och lägg på ugnsgaller och värm i 175°C i 5–10 min.
Fritera i förväg och lägg på ugnsgaller och värm i 175°C i 5–10 min.
Har du lagat receptet?
Kommentarer