Friterade räkbollar
Dessa friterade räkbollar är krispigt goda små tillbehör med mycket smak. Räkbollarna består, förutom räkorna, av bland annat avokado och paprika som blandas i en frityrsmet. När bollarna friteras blir de fint gyllenbruna och frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Ingredienser
35 bollar
200 g skalade räkor
1 avokado
1/2 grön paprika
1 liten röd chilifrukt, alt sambal oelek eller tabasco
2 uppvispade ägg
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
olja till friteringen
Till servering
sötsur thaisås (finns på flaska)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Är det verkligen rätt med tre dl mjöl? 3 msk på sin höjd verkar rimligt . Med vänlig hälsning, Padel
Yvonne
2020-02-22Hej Yvonne! Ja, det ska vara 3 dl mjöl som det står i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-24