Friterat tunnbröd med kantarell och äpple
![Friterat tunnbröd med kantarell och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101241/cf_259/friterat_tunnbrod_med_kantarell_och_apple.jpg)
Höstiga snittar med friterat tunnbröd och en gräddig röra med smörstekta kantareller, lök och äpple. Perfekt att mumsa på före maten, på buffén eller som drinktilltugg. Leta efter färdiga tunnbrödschips i butiken om du inte vill fritera.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
![Friterat tunnbröd med kantarell och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_101241/cf_259/friterat_tunnbrod_med_kantarell_och_apple.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 mjuka tunnbröd
1 l frityrolja
1/2 rödlök
1 äpple
4 dl kantareller
1 msk smör
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 dl vispgrädde
För alla
Fri från ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt bröd och matfett. Byt grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: Välj bröd, grädde och matfett utan laktos.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi807 KJ / 193 kCal
Fett14 g
Salt0.48 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer