Frittata med rotfrukter oregano och fetaost
![Frittata med rotfrukter oregano och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_110963/cf_259/frittata_med_rotfrukter_oregano_och_fetaost.jpg)
Matig frittata med rotfruktspytt, färsk oregano och salt fetaost. Blir enklast att göra med färdig vegetarisk pytt, kvar är bara att vispa ihop äggen och smula fetaosten. Krispig paprika- och fänkålssallad är läckert till.
![Frittata med rotfrukter oregano och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_110963/cf_259/frittata_med_rotfrukter_oregano_och_fetaost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Frittata
500 g vegetarisk pytt
2 msk olivolja
1 kruka oregano
150 g fetaost
8 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Sallad
1 röd paprika
1 fänkål
1 kruka persilja
1 msk vinäger
2 msk olivolja
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut feta mot tofu.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut feta mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1965 KJ / 468 kCal
Fett34 g
Salt2.07 g
Kolhydrater16 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
ser spännande ut!
Kari
2015-03-13