Frittata med sparris
![Frittata med sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/ojahtpf8nwnbuxtbgl4n.jpg)
Lätt som en plätt med omelett i långpanna! Ägg, ricotta och parmesan utgör basen i denna luftiga och goda frittata som toppas med grön sparris och bakas i ugnen tills gyllene. Laga till brunchen, lunchen eller matlådan.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
![Frittata med sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/ojahtpf8nwnbuxtbgl4n.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl riven parmesan
8 ägg
250 g ricottaost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
2 msk olivolja
För alla
Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt ricotta mot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1596 KJ / 381 kCal
Fett29 g
Salt2.5 g
Kolhydrater3 g
Protein27 g
Kommentarer
Fantastiskt enkelt men blev lite torrt/kompakt för min smak. Ska göra någon sås till resterna/matlådan imorgon.
Cecilia
2024-06-10Superenkel och supergod. Bra både som lunch och buffé
Helen
2024-05-28