Fröknäcke

Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

Ingredienser
1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Till servering
oliv - och/eller tomattapenad
Gör så här
00:15:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.
Energi7786 KJ / 1861 kCal
Fett151 g
Salt3.55 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Kommentarer
För lite majsmjöl, blir bara en sörja. Tog en dl majsmjöl till, då blev det perfekt 👌
Anette
2025-04-09Jag sänker dock värmen till 125 grader när jag har någon form.av frukt i. Låter allt få stå och gotta till sig en timma, vilket jag funnit vara det bästa för mig I alla fall.
Birgitta
2025-04-08Enkelt. Jag ändrar dock lite då och då. Andra sorter nötter, som.jag maler. Smaksatt med hemmagjord mangochutney, chilliflingor hjortronsylt bl. .a. olika smaksättning är ett måste för mig .
Birgitta
2025-04-08