Fröknäcke
Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.
Ingredienser
1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Till servering
oliv - och/eller tomattapenad
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.
Klimatanpassa
Detta är redan klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7786 KJ / 1861 kCal
Fett151 g
Salt3.55 g
Kolhydrater66 g
Protein50 g
Kommentarer
Hej, jag har gjort detta idag, blev supergott men får inte av bakplåtspapper fast jag gned in det i olja, vad har jag gjort för fel, Eva
Eva
2024-06-26Det är superkul och enkelt. Tack ica! Glad midsommar 🕊🌹
Guadalupe
2024-06-20Hej kan man ha parmesan i? / Hanna
Hanna
2024-06-17Hej Hanna! Det kommer du ha, inte för mycket bara för då kan knäcket bli segt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-17