Fröknäckebröd
Ljuvligt fröknäckebröd som är busenkelt att göra, och perfekt till såväl ostbrickan som till frukost. Blanda olika frön med majsmjöl, havssalt, olivolja och vatten. Kavla smeten tunt och låt sedan ugnen göra jobbet. Förslagsvis kan du servera det krispiga fröknäcket med krämig ost och söt sylt.
Samarbete med:
Risenta
Ingredienser
1 plåt
2 dl majsmjöl
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk havssalt
1 msk olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är på 1 plåt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5841 KJ / 1395 kCal
Fett84 g
Salt7 g
Kolhydrater106 g
Protein38 g
Kommentarer
Blir ännu godare med mandelmjöl!
Jessika
2024-07-28Såå gott!! Det här kommer att bli en favorit!!
Margareta
2023-12-14Har inget majsmjöl hemma… är det någon som provat med vanligt vetemjöl eller det kanske inte går? /Mia
Maria
2023-12-13Hej Maria! Det skulle vi inte rekommendera men du kanske hittar ett annat fröknäcke här: https://www.ica.se/recept/brod/?q=fr%C3%B6kn%C3%A4cke (eller om du söker på fröknäcke på ica.se) med ingredienser du har hemma? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-13