Frukostsallad med avokado och grönkål
Sallad till frukost? Ja, varför inte? På många håll i världen börjar man dagen med något rätt så matigt, ofta med mycket grönsaker. Blir konceptet en god vana kan du röra ihop en stor sats av tahinidressingen och förvara i kylen. Den håller minst en vecka.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
2 portioner
3 msk tahini (sesampasta)
2 tsk färskpressad citronjuice
2 msk kallt vatten
1 tsk flytande honung
2 krm salt
1 mogen avokado
1 påse hackad färsk grönkål (à 125 g)
2 ägg
olja (till stekning)
1 1/2 dl blåbär
3 msk grovhackade rostade sötmandlar (gärna rostade med tamari eller bbq smak)
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut stekta ägg.
Gör så här
Tips
Prova gärna andra goda kombinationer av frukt, bär och grönsaker. Några förslag är hallon och
röd paprika, vattenmelon och gurka eller mango och tomat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2086 KJ / 498 kCal
Fett39 g
Salt1.71 g
Kolhydrater14.4 g
Protein19.3 g
Kommentarer
Bytte från grönkål till svartkål
Greger
2024-01-15Oväntat gott, tog cashewnötter i stället för mandel. Det är en rejäl sats grönkål för två personer! Använde ungefär hälften så mycket.
Catarina
2020-02-16