Frukt med vaniljdipp
![Frukt med vaniljdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15097/cf_259/frukt_med_vaniljdipp.jpg)
Efter en bastant huvudrätt kan det vara skönt att äta något lätt och fräscht. Solmogna nyttiga frukter doppas i en fluffig vaniljdipp bestående av kvarg, vaniljyoghurt och florsocker.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
![Frukt med vaniljdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15097/cf_259/frukt_med_vaniljdipp.jpg)
Ingredienser
2 portioner
1 äpple
1 persika eller nektarin
1/3 honungsmelon
8 physalis
8 jordgubbar
Dipp
1 dl kvarg (10%)
1 dl vaniljyoghurt
1 msk florsocker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt ut kvargn och vaniljyoghurten mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite vaniljsocker.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1060 KJ / 250 kCal
Fett7 g
Kommentarer