Frukt- och nötkaka med cider

Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
0
Frukt- och nötkaka med cider

Det här receptet på frukt- och nötkaka med cider är en delikat och charmerande god kaka med ljuvliga smaker. Du väljer själv vilka torkade frukter du vill använda så kakan går att variera efter smak. En perfekt kaka att bjuda på till kalaset!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Frukt- och nötkaka med cider

Ingredienser

1 kaka
175 g  blandad, torkad frukt (t ex russin, aprikoser, tranbär)
1 1/2 dl  cider
50 g  valnötter
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1   stort ägg
1 1/2 dl  farinsocker
finrivet skal av 1/2   apelsin
smör och ströbröd till formen

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i ströbrödet.

Gör så här

Tips

God att rosta om det blir kaka över.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lyxig julkaka
Betyg 2.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade nötter & bär
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Familjens favoritmüsli
Betyg 2.7 av 5.
300 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Russin- och nötrutor
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinikaka
Betyg 4.5 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marinerade kronärtskockshjärtan med pastrami
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga