Fruktsallad med citrus- och ingefärslag
![Fruktsallad med citrus- och ingefärslag](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Sätt lite extra smak på fruktsalladen genom att blanda äpplen, vindruvor, banan och sharonfrukter tillsammans med lag av ingefära, citron och lime. Passar utmärkt som en frisk efterrätt!
![Fruktsallad med citrus- och ingefärslag](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 sharonfrukter
2 äpplen
100 g blå vindruvor (helst små utan kärnor)
100 g gröna vindruvor (helst små utan kärnor)
1 banan
Lag
1/2 citron
1 lime
1 dl vatten
1/2 dl socker
1/2 msk färskriven ingefära (1/2 msk färsk = 1-2 krm mald ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Efter en sushimiddag med kompisar åt vi den här salladen med glass till dessert. Helt perfekt Resterna gick åt i yoghurten till frukost dagen efter inte heller så dumt.
Ylva
2006-03-20