Fruktsallad med hasselnötstopping
![Fruktsallad med hasselnötstopping](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15352/cf_259/fruktsallad_med_hasselnotstopping.jpg)
Denna lättlagade och friska fruktsallad med hasselnötstopping är ett riktigt höjdarrecept! Blanda snabbt ihop dina mumsiga frukter och servera dem direkt med den krämiga toppingen av nötter, matyoghurt, syrligt apelsinskal och söt honung.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
![Fruktsallad med hasselnötstopping](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15352/cf_259/fruktsallad_med_hasselnotstopping.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 blodapelsiner
1 mango
2 bananer
200 g frysta hallon (tinade)
Hasselnötstopping
2 dl hasselnötskärnor
2 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
rivet apelsinskal
2 tsk honung
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1790 KJ / 428 kCal
Fett25 g
Salt0.06 g
Kolhydrater39 g
Protein8 g
Kommentarer
Jag tycker det räcker med 0,5 - 1 dl nötter i toppingen. Jag rostar inte nötterna då jag tycker de blir beska då. Annars är det ett toppenrecept. Väldigt gott!
Johanna
2008-09-19Underbart gott men snåla inte med honungen.
Marianne
2006-07-20