Fruktsallad med mynta och kardemumma-mascarpone
![Fruktsallad med mynta och kardemumma-mascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32301/cf_259/fruktsallad_med_mynta_och_kardemumma-mascarpone.jpg)
Varför inte servera en god och färgglad fruktsallad till efterrätt? Den här fruktsalladen med mynta och kardemumma-mascarpone smälter i munnen och är dessutom lätt att laga till.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
![Fruktsallad med mynta och kardemumma-mascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32301/cf_259/fruktsallad_med_mynta_och_kardemumma-mascarpone.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 röd paprika
1 krm strösocker (till paprikan)
2 apelsiner
2 mango
1 gul melon
2 nektariner
1 tsk balsamvinäger (gärna lagrad)
några små myntakvistar
200 g mascarpone (färskost)
2 tsk strösocker (till fruksalladen)
Marinerad ananas
3 msk muscovado råsocker
3 myntakvistar
1 ananas
1 lime
Kardemumma-mascarpone
200 g mascarpone (färskost)
1 tsk nymalen kardemumma
2 tsk florsocker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: uteslut mascarpone och använd i stället naturell softspread från Beneviva.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer