Fruktsallad med saffransmascarpone
En fräsch fruktsallad som passar perfekt på julens dessertbord. Apelsiner, fikon, äpplen och pecannötter toppas av en mjuk och krämig saffransmascarpone.
Ingredienser
4 portioner
Fruktsallad
2 apelsiner
1 dl apelsinjuice
1 msk flytande honung
2 färska fikon
2 äpplen
1/2 dl pecannötter
Saffransmascarpone
1/2 g saffran
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g mascarpone
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett25.8 g
Salt0.05 g
Kolhydrater28.5 g
Protein5.2 g
Kommentarer
Hej! Kan jag göra fruktsalladen kvällen innan och sätta i kylen? Sonja
Sonja
2023-12-22Hej! Hur smakar en sån fruktsallad eftersom jag inte har gjord den för ut jag vill gärna ha ett svar av er som just har gjort den jag hoppas att du förstår vad jag menar
Sandy
2022-12-27Hej Sandy! Det är en fräsch citrussallad med mascarpone (en krämig färskost med mild och neutral smak) som smaksätts med saffran. Som vi skriver så passar den bra som dessert. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-28