Fryst blåbärstårta med punsch

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
1
Fryst blåbärstårta med punsch

Enkel tårta som inte kräver ugn. Bottnen görs på nötter och riskrisp och toppas sedan med en kräm på färdig vaniljglass, blåbär och punsch. Ställ i frysen och ta fram den frysta blåbärstårtan en halvtimme innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Fryst blåbärstårta med punsch

Ingredienser

10-12 bitar

Tårtbotten

2 dl  hasselnötsmjöl
3 dl  riskrisp eller dinkelpuffar (frukostflingor)
1/2 dl  florsocker
1 tsk  finrivet citronskal
1/2 tsk  salt
50 g  rumsvarmt smör

Blåbärsglass

3 dl  färska eller frysta blåbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
2 msk  strösocker
2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 - 3/4 dl  punsch
1 1/2 l  vaniljglass

Till garnering

färska bär

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria frukostflingor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Tips

Hasselnötsmjölet kan ersättas med 1 1/2 dl finmixade hasselnötter (för 10-12 bitar).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Supergott om man gillar punchglass!

Therese

2020-06-17

Näringsvärde per portion

Energi1638 KJ / 391 kCal
Fett20 g
Salt0.8 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Fryst cheesecakesandwich med blåbär
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötmarängtårta
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Isglass med clementin, blåbär och hallon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsparfait med lemoncurd och mandelbiskvier
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb på blåbärsglass och hallonsorbet
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstrutar med blåbärsparfait
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga