Fryst blåbärstårta med punsch
Enkel tårta som inte kräver ugn. Bottnen görs på nötter och riskrisp och toppas sedan med en kräm på färdig vaniljglass, blåbär och punsch. Ställ i frysen och ta fram den frysta blåbärstårtan en halvtimme innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
Tårtbotten
2 dl hasselnötsmjöl
3 dl riskrisp eller dinkelpuffar (frukostflingor)
1/2 dl florsocker
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
Blåbärsglass
3 dl färska eller frysta blåbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
2 msk strösocker
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 - 3/4 dl punsch
1 1/2 l vaniljglass
Till garnering
färska bär
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria frukostflingor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Tips
Hasselnötsmjölet kan ersättas med 1 1/2 dl finmixade hasselnötter (för 10-12 bitar).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1638 KJ / 391 kCal
Fett20 g
Salt0.8 g
Kolhydrater45 g
Protein5 g
Kommentar
Supergott om man gillar punchglass!
Therese
2020-06-17