Fryst nougattårta på nötig browniebotten
Drömgod tårta med nougatchokladmousse på hasselnötsbotten som du bara måste prova. Servera den då gärna i portionsbitar med en halva passionsfrukt som ger en god syrlig konstrast. Det är också gott med en slät havtornssås.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
8 portioner
1 dl hasselnötter
1 burk hasselnötskräm (à 350 g)
4 rumsvarma ägg
1 dl kakao
100 g mjölkchoklad
250 g nougat
5 dl vispgrädde
smör och kakao till formen
Till servering
ev 4 delade passionsfrukter
För alla
Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Skulle nougatchokladmoussen skära sig när gulorna blandas ner kan man få den att gå ihop genom att mixa den slät med stavmixer.
Börja gärna med chokladen, punkt 8 så hinner den svalna tills det är dags för den.
Börja gärna med chokladen, punkt 8 så hinner den svalna tills det är dags för den.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt torr botten men besk smak av kakao
Marina
2023-10-20Väldigt torr botten, hade hoppats på något saftigare/segare.
Peter
2023-03-02Denna är så god , svårt att sluta äta . Haha
Linda
2023-02-26