Fusilli med tomatsås och parmesan
En god pasta som är perfekt att göra när det behöver vara lite enkelt och gå snabbt, samtidigt som det är supergott. Pasta, tomatsås, parmesan och rucola. Man hör ju att det är ett vinnande koncept.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 morot
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 förp hela tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
4 port bönpasta (gärna fusilli och fullkorn)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
100 g parmesan eller annan lagrad hårdost
250 g mini plommontomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2073 KJ / 495 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rejält med parmesan kunde tyvärr inte rädda denna rätten. Tråkigt och smaklöst
Marielle
2022-02-10Modifierat receptet en aning, mer vitlök, mer kryddor, adderat oregano. En skvätt grönsaksfond, balsamvinäger och en nypa socker. Uppskattat av familjen, även tonåringarna.
Victoria
2022-02-08