Fylld pasta med blomkål och mozzarella
Pasta med smak av ricotta och spenat ger känslan av en liten italiensk taverna med rödrutiga dukar. Pesto och mozzarella gör att ljuvliga dofter sprider sig i köket. Med färsk pasta och få tillagningsmoment går rätten snabbt att laga. Toppa allt med pepprig ruccola och njut din italienska måltid.
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst blomkål
2 förp färsk pasta à 250 g (gärna tortelloni ricotta & spenat)
2 förp mozzarella (à 125 g)
130 g pesto basilika
65 g rucola
Att ha hemma
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 617 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott om man gillar stark smak av pesto.
Linn
2020-09-17Bra om det står alternativ till frysta grönsaker i recepten. Känns fräshare (och godare) med färsk blomkål.
Susanne
2019-05-06Mycket gott o supersnabbt men halvera koktiden! Glöm inte hälla av kokvattnet innan man tillsätter det sista!😉
Eva
2019-01-25