Fylld spetspaprika med kapris och färskost
![Fylld spetspaprika med kapris och färskost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63887/cf_259/fylld_spetspaprika_med_kapris_och_farskost.jpg)
Spetspaprika är en aning sötare än vanlig paprika, och blir ännu sötare ugnsgrillade. Fyll med nötfärs, oliver och kapris. Strö gärna rostad och saltad mandel över paprikan.
![Fylld spetspaprika med kapris och färskost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63887/cf_259/fylld_spetspaprika_med_kapris_och_farskost.jpg)
Ingredienser
12 (buffé)
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 ägg
2 dl smetana eller matyoghurt
2 dl svarta oliver
2 msk kapris
8 spetspaprikor (gärna både röda och gula)
200 g cream cheese med vitlök
65 g färsk spenat
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana eller matyoghurt. Lite cream cheese kan ev tålas. Läs annars under ”mjölkproteinfri”.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana/matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut cream cheese men blanda gärna i en pressad vitlöksklyfta i spenaten.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Rosta mandel i en torr stekpanna, smaksätt med salt och strö den över fatet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi923 KJ / 221 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater5.3 g
Protein12.2 g
Kommentarer