Fyllda paprikor med kornotto och fetaost
![Fyllda paprikor med kornotto och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159517/cf_259/fyllda_paprikor_med_kornotto_och_fetaost.jpg)
Gratinerade paprikor fyllda med krämig kornotto och syrlig fetaost. En snygg vardagsrätt som även är smidig att förbereda dagen innan. Perfekt till fest, bjudning eller buffé – det blir en portion i varje i paprika.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
![Fyllda paprikor med kornotto och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159517/cf_259/fyllda_paprikor_med_kornotto_och_fetaost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 dl kornotto (se länk till grundrecept i beredningen)
4 små paprikor
1 zucchini
150 g fetaost
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1/2 tsk salt
Till servering
sallad
tzatziki
För alla
Kontrollera innehållet noga i buljongtärningen till kornotton.
Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och tzatziki.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1334 KJ / 319 kCal
Fett23 g
Salt2.51 g
Kolhydrater14 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
"Fyllda paprikor med kornotto och tomatsås" står i receptrubriken. Hittar inte tomatsåsen i detta recept?
Anna
2024-01-05Hoppsan, det var ju lite tokigt! Tack Anna för att du uppmärksammade oss på detta. Nu har vi döpt om receptet :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-01-11