Fyllning till kalkonen
![Fyllning till kalkonen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18070/cf_259/fyllning_till_kalkonen.jpg)
Varför inte prova på en rätt som tagen från en amerikansk thanksgivingmiddag? Denna fyllning till kalkonen har fantastiska smaker av bacon, chili, russin och krutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
![Fyllning till kalkonen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18070/cf_259/fyllning_till_kalkonen.jpg)
Ingredienser
6 portioner
5 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
100 g kycklinglever
500 g fläsk- eller blandfärs
75 g smör
1 tsk chilipulver
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
1 liten burk majs (à ca 200 g)
1 dl russin (gärna sultanrussin)
1 l brödkrutonger (se Tips)
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vatten
2 ägg
1 dl hackad koriander
1 1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
3 krm vitpeppar
1/2 dl ströbröd
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten och använd glutenfritt bröd till krutongerna.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och krutonger, byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och krutonger, byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Tips
Brödkrutonger
Sätt ugnen på 200°C. Skär 8-10 skivor formbröd i 2 cm stora tärningar. Lägg på plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Receptet är för 6 port.
Rårörda tranbär
Rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig. Receptet är för 6 port.
Sätt ugnen på 200°C. Skär 8-10 skivor formbröd i 2 cm stora tärningar. Lägg på plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Receptet är för 6 port.
Rårörda tranbär
Rör 1 paket frysta, tinade tranbär à 225 g med 1 dl socker tills sockret löst sig. Receptet är för 6 port.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Men ska inte fyllningen vara inne i kalkonen?
David
2021-11-09