Gahkku – Samisk glödkaka

Stekpannebröd, hällbröd, Gáhkku eller samisk glödkaka – kärt barn har många namn. Att baka bröd i stekpanna eller på muurikka är ett värmande och förvånansvärt lätt sätt. Servera brödet till grytor, soppor eller grillspett.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Ingredienser
15 portioner
1 påse torrjäst (à 14 g)
1 tsk salt
10 dl vetemjöl (10 dl motsvarar 600 g)
2 dl rågsikt (2 dl motsvarar 120 g)
1 dl kruskakli eller vetekli
3 dl vatten
2 1/2 dl mjölk
1 dl flytande honung
3 msk neutral olja
Gör så här
00:05:00
01:00:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergoda. Använde dock mindre honung för att inte få dem så söta.
Klara
2025-02-16Älskar!
Cecilia
2024-12-30En favorit!!
Mona
2024-01-30