Gaspacho med spenat och lök-bocadillo
Med färdig gazpacho kan du lägga lite mer tid på ett extra gott tillbehör. Bocadillo är ett bröd skuret på längden, här med en matig omelett som fyllning. Babyspenaten ger en god konsistens medan paprikapulvret tillför ett gott sting. Perfekt som lunch eller lättare kvällsmål!
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
65 g babyspenat
salt och svartpeppar
3 ägg
3 msk mjölk (1,5 %)
1 baguette
2 förp gazpacho (à 390 g)
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsdryck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1104 KJ / 264 kCal
Fett10.3 g
Salt2.04 g
Kolhydrater28.2 g
Protein11.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer