Gazpacho i det gröna
![Gazpacho i det gröna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34182/cf_259/gazpacho_i_det_grona.jpg)
En härligt kall gazpacho svalkar riktigt skönt en het sommardag. Med smaker av tabasco, gurka, paprika och tomatjuice så får du en kryddig men ändå len smak. Servera gazpachon i ett högt glas och drick den eller servera i skål som soppa!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
![Gazpacho i det gröna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34182/cf_259/gazpacho_i_det_grona.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 gurka
1/2 skalad gul lök
1/2 urkärnad grön paprika
4 dl tomatjuice
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
tabasco
vitlöksklyfta
finhackad lök
paprika
gurka
krutonger
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller uteslut dem.
Gör så här
Tips
Det är både smidigare och godare med en burk krossade tomater i gazpachon än att skålla och skala färska tomater. Soppan blir fylligare och smakrikare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi700 KJ / 167 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Kommentarer