Gazpacho med brödkrutonger
![Gazpacho med brödkrutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13744/cf_259/gazpacho_med_brodkrutonger.jpg)
God och klassisk spansk tomatsoppa på bland annat selleri, gurka och rikligt med färsk basilika. Gazpacho med brödkrutonger serveras iskall och garneras med brödkrutonger, friterade basilikablad och tomatskal.
![Gazpacho med brödkrutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13744/cf_259/gazpacho_med_brodkrutonger.jpg)
Ingredienser
4 portioner
20 plommontomater
2 stänger selleri (skurna i bitar)
2 vitlöksklyftor (skalade och roten borttagen)
1 kruka basilika (plocka bladen)
1 gurka (skalad och skuren i bitar)
2 dl jungfruolja
3 msk klarat smör
4 skivor vitt formbröd (skurna i små tärningar)
rapsolja (till fritering)
4 basilikablad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer