Getostfritters med äppel- och lingonchutney
![Getostfritters med äppel- och lingonchutney](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44679/cf_259/getostfritters_med_appel-_och_lingonchutney.jpg)
Makalöst goda getostfritters som du friterar innan de serveras med en syrlig och fräsch chutney bestående av äpple, lingon, rödlök och äppelcidersvinäger. Bjud på de krispiga tilltuggen till fördrinken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
![Getostfritters med äppel- och lingonchutney](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44679/cf_259/getostfritters_med_appel-_och_lingonchutney.jpg)
Ingredienser
6 portioner
600 g getost av chèvretyp
2 dl vetemjöl
3 1/2 dl pankomjöl
2 ägg
rapsolja till fritering
salt
Äppel- och lingonchutney
1 äpple
1/2 rödlök
1 dl lingon
3 msk socker
2 msk äppelcidervinäger
rapsolja
salt
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fick dessa supergoda bollar till glöggen. Kan rekommenderas!
Inger
2011-12-12