Getostgratinerad palt med krispigt bacon

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Getostgratinerad palt med krispigt bacon

Koka upp palt, eller kroppkakor, som du sedan delar och lägger i en ugnsform. Häll över getost och mjölk före gratinering och toppa med ljuvligt krispigt gurk- och baconhack. Serveras med fördel tillsammans med picklade rödbetor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Getostgratinerad palt med krispigt bacon

Ingredienser

4 portioner
8   paltar/ kroppkakor (färdiga i kyldisken)
150 g  getost
1 dl  mjölk
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

Gurk- och baconhack

1/2   paket bacon (à 140 g)
1/2   gurka
rivet skal och juice av 1/2   citron
2 msk  hackad färsk dill
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Fri från ägg, under förutsättning att kroppkakorna saknar ägg. Innehåller gluten och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2109 KJ / 504 kCal

Testa liknande recept

Baconinlindad getost med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bacon- och getostgratinerad potatis
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Getostbollar med krispigt baconsmul
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matmuffins med bacon och getost
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga