Getostkräm med äppelgranité
Getostkräm med äppelgranité är välsmakande och lättäten. Getosten mixas slät med crème fraiche och olivolja till en kräm. Granitén utgörs av mixat äpple och äppeljuice som fryses.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
250 g getost (chèvre)
1 msk crème fraiche
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 påse pinjenötskärnor (à 50 g)
1/2 dl mâchesallad till garnering
Granité
2 äpplen (av typen granny smith)
2 dl pressad äppeljuice (t ex Tropicana)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett24 g
Kommentarer