Getostpaj med rosmarin och rödbetor

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
1
Getostpaj med rosmarin och rödbetor

Kvällens middag bjuder på ljuvliga medelhavssmaker i form av en frasig getostpaj med sojabönor, rosmarin och honung. Servera den frasiga pajen med en matig sallad på tunt skivad stjälkselleri, söta rödbetsklyftor, smulad getost och krispiga ärtskott. Detta är en perfekt vardagsmiddag som är mättande, enkel att tillaga och väldigt god. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017

Getostpaj med rosmarin och rödbetor

Ingredienser

4 portioner
250 g  färsk pajdeg
1   rödlök
1/2   kruka rosmarin
250 g  frysta sojabönor
1 msk  olja
1 msk  honung
salt och peppar
4   ägg
3 dl  mjölk
120 g  getost
1/2   stjälkselleri
1   ask ärtskott
1 msk  vitvinsvinäger
500 g  kokta rödbetor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Rödbetorna och ärtskotten till är det bästa med rätten. Pajen är väldigt tråkig.

Daniel

2024-09-17

Näringsvärde per portion

Energi3251 KJ / 779 kCal
Fett40.3 g
Salt3.96 g
Kolhydrater66 g
Protein32.2 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Paj med rödbetor, getost och lax
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetspaj med getost och rädisor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Getostpaj med jordgubbar i balsamico
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Getostgratinerade rödbetor med quinoa och timjancrème
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och spenatpaj med getost
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga