Ghorme sabzi

Ghorme Sabzi är en klassisk persisk örtgryta med kött, bönor och en aromatisk blandning av örter - Sabzi, som ger en djup och fyllig smak. Genom långkok utvecklas grytans smaker till en perfekt balans av syra och örtighet. En mustig och oemotståndlig rätt du garanterat vill laga om och om igen!

Ingredienser
6 portioner
Örter enligt nedan eller torkade Ghorme Sabzi örter (se tips)
100 g persilja
80 g gräslök
80 g koriander
50 g dill
1 dl rapsolja
Lamm
1 1/5 kg grytbitar av lamm (t ex bog eller stek)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk gurkmeja
3 msk tomatpuré
3 torkade limefrukter
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 - 2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
Tillbehör
6 port basmatiris
picklade grönsaker
Gör så här
00:15:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3351 KJ / 802 kCal
Fett35 g
Salt4.9 g
Kolhydrater66 g
Protein52 g
Kommentarer