Ginger flapjacks
![Ginger flapjacks](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82568/cf_259/ginger_flapjacks.jpg)
Farligt gott julgodis: kokoskakor med havregryn, ingefära och muscovadosocker. Bottensmeten ugnsgräddas i långpanna. Under tiden rör du ihop glasyren av smör, florsocker, sirap och ingefära. När kakan är klar brer du på glasyren och strösslar till sist med rostad kokos.
![Ginger flapjacks](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82568/cf_259/ginger_flapjacks.jpg)
Ingredienser
50 bitar
Botten
125 g smör
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk ljus sirap
5 dl havregryn
1 dl riven kokos
Glasyr
150 g smör
3 dl florsocker
4 msk ljus sirap
3 msk riven färsk ingefära
Garnering
1 dl riven kokos
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi415 KJ / 99 kCal
Fett5.8 g
Kolhydrater10.9 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Fantastiskt och försvinnande god!! Familjens favorit att baka till första advent! Blir minst två satser varje jul. Tar gärna lite mer ingefära i.
Bodil
2022-12-01Kan man frysa kakan?
Lena
2022-05-07En favorit hos oss. År efter år!
Michaela
2020-12-20