Girasole med ricotta och tomat- och ruccolasallad

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
0Klimatsmart
Girasole med ricotta och tomat- och ruccolasallad

En fylld girasolepasta går enkelt att svänga ihop och smakar ljuvligt av tomat, mozzarella och basilika. Servera den med en pastasås toppad med ricotta och en sallad gjord på ruccola, plommontomater och färsk persilja. Smaklig pasta önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Girasole med ricotta och tomat- och ruccolasallad

Ingredienser

4 portioner

Sallad

1/2   förp plommontomater (à 500 g)
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 msk  rödvinsvinäger
1/2 msk  olivolja
salt
peppar
65 g  rucola

Sås

1   förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 krm  cayennepeppar

Pasta

150 g  haricots verts (bönor)
2   förp färsk pasta à 250 g (gärna girasole, tomat, mozzarella och basilika)
1 dl  ricottaost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2044 KJ / 496 kCal
Fett23 g
Salt2.6 g
Kolhydrater52 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ricottafritters med grön pestosallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabello med tomat och ricotta
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad ricotta med svartkålschips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lasagne med aubergine och ricotta
Betyg 3.3 av 5.
212 personer har röstat
Över 60 min att tillaga