Glace au four med äpplen och kardemumma
![Glace au four med äpplen och kardemumma](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16656/cf_259/glace_au_four_med_applen_och_kardemumma.jpg)
Glace au four med kardemumma och äpplen är en utsökt dessert som förgyller. Du serverar en fulländad efterrätt med kalla och varma smaker av äpplen, kardemumma och pistagenötter.
![Glace au four med äpplen och kardemumma](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16656/cf_259/glace_au_four_med_applen_och_kardemumma.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 dl vaniljglass
1 dl pistagenötter
Smet
1 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
Äpplen och kardemumma
4 äpplen
1 msk smör eller margarin
2 msk brun farin
1 tsk stötta kardemummakärnor
Maräng
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin och låglaktosglass eller havrebaserad glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och havrebaserad glass.
Gör så här
Tips
Du kan byta ut äpplena mot tinade bär!
Har du lagat receptet?
Kommentarer