Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
![Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139797/cf_259/glacerat_revben_med_fikonglaze_och_vattenmelonpickles.jpg)
Härligt glaserade revben som serveras med picklad vattenmelon. Kanske blir det här sommarens nya grillfavorit? Redan färdigrökta revben finns i köttdisken och underlättar tillagningen avsevärt eftersom du inte behöver röka köttet själv men ändå får det goda rökta smaken på köpet.
![Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139797/cf_259/glacerat_revben_med_fikonglaze_och_vattenmelonpickles.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Melon pickles
1/2 kg vitt fruktkött av vattenmelon
1/2 l socker
2 1/2 dl äppelcidervinäger
4 - 6 kryddnejlikor
1 kanelstång
3 - 4 cm bit tunnskivad ingefära
Revben
800 g slow cooked revben (gärna alspånsrökt)
1 påse rub (à 40 g, valfri smak)
Fikonglaze
3 - 4 dl buljong (från revbensförp. alt motsvarande mängd tärning och vatten)
5 - 6 torkade tärnade fikon
1 - 2 msk vinäger
salt och peppar
Till servering
blandsallad
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild från Scan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer