Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche
![Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173603/cf_259/glass_med_rarorda_lingon__hasselnotscrumble_och_ingefara_dulce_de_leche.jpg)
Syrliga lingon med nötig glass och crumble – kanske den perfekta kombon på glass! Servera på ett tjusigt fat för extra wow-effekt. Dulche de lechen går att förbereda i förväg och har man bråttom går det bra att smaksätta färdig kolasås med ingefära istället.
![Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_173603/cf_259/glass_med_rarorda_lingon__hasselnotscrumble_och_ingefara_dulce_de_leche.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Dulche de leche
1 burk kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk färsk, riven ingefära
1/2 tsk salt
Rårörda lingon
250 g frysta lingon
3 msk strösocker
Hasselnötscrumble
100 g hasselnötter
50 g mandel
60 g smör
3/4 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1/4 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
Till servering
1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
1 tsk frystorkade lingon
För alla
Kontrollera innehållet i glassen i övrigt fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Grym efterrätt! Bytte nötter mot solros & pumpa frö då en av gästerna har nötallergi.
Ola
2021-07-12