Glass med saltrostade mandlar och varm chokladsås
![Glass med saltrostade mandlar och varm chokladsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92770/cf_259/glass_med_saltrostade_mandlar_och_varm_chokladsas.jpg)
En härlig dessert med en underbar mix av glass, chokladsås och saltrostade mandlar. De salta mandlarna gifter sig otroligt väl med den lena och söta glassen och ger efterrätten det där lilla extra som dina gäster garanterat kommer att minnas.
![Glass med saltrostade mandlar och varm chokladsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_92770/cf_259/glass_med_saltrostade_mandlar_och_varm_chokladsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl skållade mandlar
1 äggvita
1 - 2 tsk fint havssalt
3 dl standardmjölk
1/2 dl honung (1/2 dl motsvarar 70 g)
280 g mörk choklad (55%)
4 skopor vaniljglass (gärna Carte d´Or vanilj)
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, mjölk och choklad.
Recept och bild från Carte D´Or.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3521 KJ / 842 kCal
Fett48 g
Salt2.83 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Kommentarer
Osannolikt gott och enkelt att göra. Den kräsna sexåringen fick russin istället för mandlar och var hur nöjd som helst.
Rebecca
2021-12-31Hej Maria! Amaretton fanns i glassorten som rekommenderades, men vi ändrar rubriken. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-12-01Amaretto fanns visst bara i rubriken...
Maria
2015-11-29