Glassbomb

Betyg 3 av 5.
64 personer har röstat
0
Glassbomb

Härligt gott recept på en festlig glassbomb. Du gör den tjusiga tårtan av vaniljglass, jordgubbsglass och mangosorbet. Dekorera med maränger och färska bär. Glasstårtan passar perfekt att servera som efterrätt på kalas!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Glassbomb

Ingredienser

10 portioner
2   liter vaniljglass
1/2 l  jordgubbsglass eller blåbärsglass
1/2 l  mangosorbet eller hallonsorbet

Till servering

färska bär
maränger
vispad grädde

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, sorbet, grädde och maränger.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättnings produkter av glass, sorbet, grädde och maränger.
Gör äggfri: välj äggfria produkter av glass, sorbet och maränger.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Se instruktionsfilm hur du lagar din glassbomb här.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fryst pomelo med grädde, maränger och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nutella semifreddo
Betyg 4.6 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb bärglass
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glassbomb med ananas, passionsfrukt och lime
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsswiss i strut
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glasspinnar i form
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga