Glassbomb
Härligt gott recept på en festlig glassbomb. Du gör den tjusiga tårtan av vaniljglass, jordgubbsglass och mangosorbet. Dekorera med maränger och färska bär. Glasstårtan passar perfekt att servera som efterrätt på kalas!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i marängerna. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av glass, sorbet, grädde och maränger.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättnings produkter av glass, sorbet, grädde och maränger.
Gör äggfri: välj äggfria produkter av glass, sorbet och maränger.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Kommentarer