Glassbomb med italiensk maräng
![Glassbomb med italiensk maräng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234913/cf_259/glassbomb_med_italiensk_marang_.jpg)
Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
![Glassbomb med italiensk maräng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234913/cf_259/glassbomb_med_italiensk_marang_.jpg)
Ingredienser
ca 10 portioner
1 1/2 l vaniljglass
1/2 l valfri sorbet (t ex hallon eller citron)
1 färdig marängbotten (ca 20 cm i diameter)
Italiensk maräng
2 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggvitor
För alla
Kontrollera noga innehållet i marängbotten.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass och sorbet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glass och sorbet mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfria produkter av glass, sorbet och maräng.
Gör så här
Tips
Ställ bunkarna i frysen ca 30 minuter innan du ska använda dem.
Välj din favoritglass och -sorbet att fylla glassbomben med!
Glassbomben går fint att göra helt färdig dagen innan och förvara i frysen fram till servering.
Välj din favoritglass och -sorbet att fylla glassbomben med!
Glassbomben går fint att göra helt färdig dagen innan och förvara i frysen fram till servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Glass och sorbet är lätt och bra beskrivet - men italienska marängen går inte att få ihop, har gjort enligt receptet 2 ggr och marängmassan är för mjuk, den rinner av även efter frysning - ngt fel med receptet?
Agnetha
2023-12-31Karin. Tvärtom. Häll ner sockerlagen i tunn stråle i äggvitan
Mika
2023-12-30Hur häller jag i äggvitan i en tunn stråle när jag har vispat den till ett hårt skum?
Karin
2023-12-30