Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika
![Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70364/cf_259/glasscoupe_med_chokladsas__apelsin_och_basilika.jpg)
En glassdessert där vaniljglassen lyfter till smakhimlen med en ljuv chokladsås, frisk apelsin och kryddig basilika. Smakkompisarna apelsin och mörk choklad trivs fint ihop med basilikan i den här efterrätten som dessutom är snabb. Se bara till att ha en riktigt vass kniv för att skära ut apelsinklyftorna.
![Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70364/cf_259/glasscoupe_med_chokladsas__apelsin_och_basilika.jpg)
Ingredienser
4 portioner
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde (36%)
2 apelsiner
1/2 kruka basilika
1/2 l vaniljglass
4 digestivekex
För alla
Gör glutenfri: byt ut digestive mot glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och glass. Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen och kexen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ och använd mjölkproteinfri glass och choklad. Kontrollera ingrediensförteckningen på kexen.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på glassen och kexen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 696 kCal
Fett46.1 g
Kolhydrater60.4 g
Protein9.5 g
Kommentarer