Glasstrutar med blåbärsparfait
En hemgjord glasstrut med parfait på blåbär som avrundning på middagen gör både små och stora glada. Pensla gärna insidan av våffelstrutarna med lite smält choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
20 st
20 glasstrutar
250 g färska eller frysta blåbär (250 g motsvarar 5-6 dl)
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
4 äggulor
1/2 dl socker
ev smält choklad
Till servering
vispgrädde
strössel
rån
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri glasstrut.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölkfri glasstrut.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning och använd mjölkfri glasstrut.
Gör äggfri: köp äggfri strut och glass. Blanda blåbären i den färdiga glassen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Istället för att spritsa direkt i strutar frös jag in det några timmar i en brödform, därefter var det enkelt att sleva upp som kulglass istället! Testade även med jordgubbar och fryst tropisk fruktblandning, båda blev supergoda!
Emma
2020-09-19