Glödgad glögg
Fantastisk god och smakrik klassisk glödgad glögg som du tillverkar själv. Värm och tänd på glöggen och ös den brinnande drycken över sockerbitar. Glöggen får sin smak av bland annat nejlikor, kanel och pomerans. Vill du ha ett enklare recept på hemmagjord glögg?
Ingredienser
1 liter
1 flaska rödvin (à 75 cl )
1 bit kanelstång
1 bit ingefära
1 bit pomerans
5 hela nejlikor
2 tsk hela kardemummakärnor
400 g sockerbitar (obs ej snabbsocker)
1/2 flaska renat brännvin eller vodka (à 35 cl)
Till servering
russin
skållad sötmandel
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag på hela satsen glögg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi10946 KJ / 2621 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater407 g
Protein0 g
Kommentarer
Det här är bra. På tyska kallas den Feuerzangembowle, vilket också är en mäkta populär svartvit pilsnerfilm med Tysklands variant av Nils Poppe: http://de.wikipedia.org/wiki/Feuerzangenbowle http://www.imdb.com/title/tt0036818/
Jörgen
2012-12-18Apoteken säljer en alldeles utmärkt glöggkryda i koncentrat på flaska. Dryg och man kan använda den istf alla dessa örter/kryddor. Spriten ingår dock ej - tyvärr.
Claes
2012-11-26Det bästa av ICA&39;s recept på glögg vid skrivande stund. Orsaken till att det är det bästa är att beskrivningen ej utesluter några moment eller ingredienser från start till färdig produkt. Andra recept kan ibland utesluta moment eller ingr.
Claes
2008-12-03