Glögg

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
3
Glögg

Fira in advent och jul med hemmagjord glögg. Att koka egen glögg är enkelt där vinet får den klassiska smaken av julkryddor som ingefära, kanel, pomerans och nejlika. Servera gärna glöggen varm med klassiska tillbehör som mandel och russin.

Glögg

Ingredienser

1 l
6 cm  färsk ingefära
1   flaska rödvin (à 75 cl)
2 dl  strösocker
1 1/2 dl  vodka
2   kanelstänger
3   bitar pomeransskal
ca 10   hela nejlikor
1 tsk  hela kardemummakärnor

Till servering

russin
hel skållad sötmandel

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Ett toppenrecept. Här i Turkiet finns så klart inte glögg att köpa men nu sitter vi här hemma i soffan och dricker glögg i alla fall. Tog rom istället för vodka, det var vad som fanns hemma. Pomeransskal fick bli skivade skal av kumquat. Kardemumma Finn inte i affären så den fick utgå. Lät det stå och dra ett dygn. Jättegott!

Linn

2023-12-28

Bra recept som grund. Jag blandade glöggkryddorna med lite köpt glögg (en slatt jag hade över) och lät det koka ett par, tre minuter som sen fick det stå över natten. Det blev en väldigt fin kryddblandning. Jag var nog ganska generös med kryddorna, framförallt med ingefäran. Vinet jag använde var en Zinfandel (Cocoon), bra med ett vin med låg syra. Jag bytte ut vodkan mot Gin (helt enkelt för att jag första gången inte hade vodka hemma) och bytte även ut socker till rörsocker strö. Rörsocker ger en lite fylligare sötma och mindre söt karaktär. Resultatet blev jättebra. Jag har nu haft tre glöggmingel och alla som drack "min" glögg berömde den och ville ha påfyllning. Andra gången gjorde jag en dubbel sats. Jag påpekade att receptet var enkelt och fanns på Ica.se :-) Johan

Johan

2023-12-21

Hej Johan! Vad roligt att höra, och tack för att du delar med dig av bra tips! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-22

Hej! Hur lång är hållbarheten på glöggen?

Ann-sofie

2023-12-14

Hej Ann-Sofie! Glöggen håller upp till två veckor i kylen. Men vi rekommenderar då att du silar av kryddorna så att glöggen inte blir besk. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-22

Näringsvärde per portion

Energi6774 KJ / 1623 kCal
Fett0 g
Salt0.1 g
Kolhydrater178 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glögglag
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinglögg
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glödgad glögg
Betyg 3.6 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Granatäppelglögg
Betyg 2.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitvinsglögg utan vanligt socker
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga