Glöggostcréme med torkade fikon och mandel
![Glöggostcréme med torkade fikon och mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_86281/cf_259/gloggostcréme_med_torkade_fikon_och_mandel.jpg)
En farligt god ostkräm smaksatt med glögg, torkade fikon och mandel. Julsmaker som passar perfekt som tilltugg på glöggminglet. Servera ostkrämen på pepparkakor eller tunt delikatessknäcke.
![Glöggostcréme med torkade fikon och mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_86281/cf_259/gloggostcréme_med_torkade_fikon_och_mandel.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 dl riven lagrad ost
1 dl crème fraiche
3 msk vitvins glögg
1/2 dl mandel skalad
5 torkade fikon
Till servering
pepparkakor eller knäckebröd
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd/kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kolla ingrediensförteckningen så att kakorna inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi967 KJ / 231 kCal
Fett16.3 g
Kolhydrater12.6 g
Protein6 g
Kommentarer