Glühwein – Varmt kryddigt vin
![Glühwein – Varmt kryddigt vin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251278/cf_259/glühwein_–_varmt_kryddigt_vin.jpg)
Glühwein är tyskarnas varma vindryck som är en variant på glögg. Den varma, kryddiga drycken blandar du enkelt ihop själv med rödvin, juliga kryddor, socker och apelsin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
![Glühwein – Varmt kryddigt vin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251278/cf_259/glühwein_–_varmt_kryddigt_vin.jpg)
Ingredienser
6 glas
1 flaska rött vin (750 ml)
1 kanelstång
1/2 tsk hela kardemummakärnor
3 kryddnejlikor
4 msk strösocker
1 apelsin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi598 KJ / 144 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater12 g
Protein0 g
Kommentarer