Glutenfri äppelpaj med knäckig yta
![Glutenfri äppelpaj med knäckig yta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232444/cf_259/glutenfri_appelpaj_med_knackig_yta.jpg)
Glutenfri äppelpaj som får en perfekt, knäckig yta. Äpplena kryddas med kardemumma och själva pajdegen gör du av hasselnötsmjöl och glutenfria havregryn. Servera gärna med lite vispad grädde.
![Glutenfri äppelpaj med knäckig yta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232444/cf_259/glutenfri_appelpaj_med_knackig_yta.jpg)
Ingredienser
8 portioner
600 g äpplen (600 g motsvarar ca 3-4 st)
1 tsk kardemummakärnor
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
2 dl hasselnötsmjöl
3 1/2 dl glutenfria havregryn
Till servering
lättvispad grädde eller vaniljsås
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av smör och grädde. Välj laktosfritt serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Säger som flera här: för söt men bra recept att ha i bakfickan. Tycker också att det är mycket fett så kommer testa dra ner på också det. Jättegoda i grunden!
Ingrid
2022-11-17Bjöd mina kollegor på den och alla tyckte den var jättegod. Lätt att gör och går att förbereda dagen innan.
Ulrika helen
2022-09-28God, men för söt. Bytte ut socker och sirap mot 1/2 dl råsocker och 0,75 dl honung. Ändå för söt. Kommer dock göra den igen, fast med mindre socker.
Natalie
2022-09-25